31.08.2008.

pms dopust

kako se sama sa sobom apsolutno slažem, potrebno je da pročitam šta neko drugi napiše ne bi li mi nadošla inspiracija a predmenstrualni sindrom se konačno pretvorio u ptičurinu raspona krila 20 metara.

dakle

naše društvo, baš kao i svako drugo, ima svoje ekceme, parazite i rak rane. ima i svoje pupoljke, nektare i opojne smole. nije naročita pamet skontati šta je loše, koliko je vrlina predano raditi dobro.

sarajevo je teški invalid. svaka pomoć je dobrodošla. pomoć, ne dijagnoza.

znamo da tramvaji smrde, da je vlast karina, da je narod sluđen, mladi zatrovani, a vidimo i da su filozofi iz fotelje uglavnom fokusirani na pretjerano lučenje pljuvačke. evo, ovaj bloger je postao odlična scena za literarne dijareje vonabi superioraca koji domišljatim konstrukcijama over en over agen virtualno gnječe masu tamo nekih papaka ne bi li istisli kakvu kap bed karma kerozina za svoj iznevjereni duh željan kondorovog leta.

ista ta plejada čegevaruljaka bi sutra na položaju takođe gledala kako da se konačno dokopa kakvog konkretnog meraka, jer zaludu sve ljepote svijeta i života, zaludu mir i druženje i ljubav i prijateljstvo, zaludu činjenica da je sve moguće, kad ono što se rodilo za zametkom mozga nije u stanju, čak ni u udobnosti svog doma i superbrzog interneta, da makne dalje od brloga koji drugi israše.

nije sramota što je ovo država primitivaca, sramota je što su nam intelektualci nedonoščad.

riječi su magija, i otvaraju gvozdena vrata i dižu ruku na nacistički pozdrav.
djela su stvarnost. nož otvara ranu, a srećno sjeme pušta klicu.

pa eto, šta je bolje, otvarati vrata i saditi život, ili pljuvati bed gajz i oštriti noževe?

ima jedan blog koji čitam da se iznerviram. Bog, i par ljudi, zna sa kakvim bih merakom odgovornu osobu istukla po guzi. moje riječi bi vjerovatno bile bolje shvaćene kada bih rekla o kome se radi, ali mi nešto ne da da se upuštam u takve zapetljancije.

toj osobi, kao i njoj sličnima, poručujem:

sram vas bilo, vi ste sramota za potencijal, a meni se napušite kurca.

(i ako može još jedna zamolba, pardon maj frenč)

Objavio/la sunshine u 00:07, 1 komentar(a), print,

1 komentar

Komentariši