novi stan nova nafaka - pig from spejs

pig from spejs

ptica što ljubi zvijezde

14.11.2013.

novi stan nova nafaka

e evo mene...

ima već i godinu dana kako sam se proglasila indigo djetetom, i tako sam rahat otad kad naletim na neki svoj autistični fazon, da mi je žao što nisam i ranije. ne volim da me svako dodiruje, rado se dodirujem s kim mi se dodiruje. osjećam se kao neki katalizator, turbina, neki provodni sistem sa dodanom vrijednošću, samo je pitanje u kakvom ću se okruženju naći. ako je dobro, dobro je, ako je loše, loše je...toliko je u meni počela da vlada ta uloga da je ovaj moj ljudski, intimni identitet pao negdje u drugi plan. iznijela sam se, kao vruć krompir, iz situacija i kombinacija koje su mi škodile. get d fak out of there, što bi se reklo :)

i stvari se evidentno mijenjaju, nešto što se godinama vuklo odjednom više nije tu. promjene su tako raznovrsne, tako čudesne. imam više povjerenja u sebe, i kao da sam skromnija! više slušam, a kad pričam ili oduvam, poentiram, zakucam, jebem kevu, ili nešto blebećem istovremeno razmišljajući šta ja to pričam i kako da elegantno prekinem. znači blebetanje je tu, ali ga već posmatram kao žohara, strano tijelo, mrskog neprijatelja koji još uvijek ima ključ od mog stana.

kako se to odmah gore negdje evidentiralo, krenuše mi se pojavljivati ljudi koji pričaju sa većom žestinom i porivom od mene, tako da sad mnogo više slušam, pa čak i kad blebeću, radije slušam njihovo nego svoje. a vježbam i prekidanje njihovog. "ozbiljni" pristup najčešće koristim - hej, to je negativa, ja sam nekakav provodnik, desiće nam se bedak, ne šalim se, odmah promijeni temu.

to mi je priča. isto čovjek iz budućnosti. kažem vam, indigo furka me spasila, valjala miiiii, ko slabo ko :)

šalu na stranu, ide mi to. joga, vege, zodijak, feng šui, priroda, rad...to su epiteti koji su na meni ostali. plešem na muziku koja mi najviše godi uvu, ako se masiram, masiram se kokosovim uljem, a ne parafinskim sa aromom kokosa, prelivam kolač od domaćih jabuka javorovim sirupom umjesto čokoladnim prelivom, i živim, gdje stignem i koliko stignem, to što želim da živim. i stvari se mijenjaju.

 

pig from spejs


MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
196442

Powered by Blogger.ba