pisač "sadržaja" - pig from spejs

pig from spejs

ptica što ljubi zvijezde

09.11.2017.

pisač "sadržaja"

vidim neki oglas za content writere, i prijavim se. odgovori mi momčić, direktor SEO firme, kaže plaćamo dinar po riječi, tekst neka ima oko 500-600 riječi, radi se o link bildingu, ako znate šta je to, pa ako hoćete da vam pošaljem porudžbinu.
kontam, ne znamo al proguglaćemo, ma reko samo vi pošaljite.
stiže mi porudžbina, pismo počinje sa "draga Jelena.."
reko dragi borise, ja nisam jelena, da prvo utvrdimo da li je ovaj mejl upućen na pravu adresu.
ma jeste, kaže boris, nego danas komuniciram za 20 ljudi koji su se javili, kopipejstam da skratim pisanje, nisi prva koju sam drugačije oslovio, izvinjavam se.
aha, kontam, sve što imamo od kontakta je taj mejl, pa ni to pišano ime da utrefiš. što se ne bismo svi zvali Kolega X? što uopšte da nabadaš jel jelena il je milena il je ivona, meti iks ipsilon i zdravo diko.
i evo već dva sata sastavljam tekstić koji je odavno neisplativo raditi za dinar po riječi. svejedno ću ga završiti najbolje što znam, pa napisati koliko ga ja cijenim. koliko sam nakon kraćeg guglanja skontala, najvažniji je kvalitet sadržaja. kad je tekst dobar, taj link koji inkorporiraš nije reklamno tutkanje već prava stvar na pravom mjestu. dobar tekst se prodaje za hiljade dolara, a ne stotine dinara. a klinac radi za australsko tržište. ma nemoj. vamo čardžuješ stranca a ovamo plaćaš dinar - e pa dva dinara druže! tojest pet, ili deset. nemoj ni ti bit goljo što tuši jeftine tekstove, ponudi i ti tekst sa ilustracijom, infografikama, istraživanjem, intervjuom, sirijas šit.
ajd, baš me zanima kako će ovo ispast.

pig from spejs


MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
196441

Powered by Blogger.ba