heroj - pig from spejs

pig from spejs

ptica što ljubi zvijezde

07.12.2017.

heroj

jednom ti mene 90 i neke zarobi mrski neprijatelj na koti 203. ova kota je dobila ime po slucaju kratkorepog svizca koji je jednog maja nakotio 203 mlada kratkorepa svizcica.
prvo su trazili da priznam sve, ama bas sve. ja bez mucenja priznam sjevernu irsku i slovacku, ali kipar ne htjedoh. njima to bi malo pa podjose traziti da priznam i kipar i vajar.
bez ustrucavanja im objasnim da vajar nije drzava nego zvanje ili ako ce bas preciznije - anagram ajvara.
pridje mi njihov visoki oficir. imao je preko 17 metara. mene dojmi njegova visoka pojava te ga upitam nije li mozda malo nerealan po pitanju vlastite visine. ostadoh uskracen za odgovor, ali me utjesi spoznaja da bi pored ovolikog oficira svako normalan ostao uskracen.
on podesi ekvilajzere i smirenim tonom, bez viska basova, objasni mi da cu biti streljan.
ja to uzmem zdravo za gotovo, mada vise za gotovo jer nasi stari su prepricavali kako streljanje nije zdravo. moze malo, ali ne treba pretjerivati.
ponudi on da mi sveze maramu oko ociju, ali ga zbog vlastite hrabrosti odbijem. volim gledati smrti u oci, pa kome se prije zamuti.
opet on vadi kutiju marlbora petice i nudi mi posljednju cigaretu. dizajn kutije me strasno podsjeti na pripadnika kk klana te ga posaljem u lijepu visoku nacionalisticko-rasisticku stvar.
raskopcam kosulju sto mi je jednom pierre cardin poklonio, isturim prsa na kojima mi miner prsan istetoviran i koliko sam mogao glasnije povicem, a mogao sam jos glasnije samo nisam htio: "streljajjjjj!"
i streljase me.

od tada ne idem na kotu 203.

pig from spejs


MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
197589

Powered by Blogger.ba