ova godina i ja jedna drugu zovemo "Stara" - pig from spejs

pig from spejs

ptica što ljubi zvijezde

20.12.2017.

ova godina i ja jedna drugu zovemo "Stara"

Imam druga koji je rođen prvog januara, njegov rođendan nikad nije kao drugi. nekako se utopi, niko i ne primijeti, a ni njemu nije stalo da od toga pravi veliku stvar.
on je čovjek koji slavi 365 dana u godini, pokretni festival, svaki dan je njegov rođendan, mi imamo dan na koji se rodimo mi, a on ima dan na koji se rodi kompletna godina. uvijek pobjeđuje.
jedini problem je to što u stanju konstantnog partijanerisanja doživiš i one ružne trenutke upovraćanosti i besvijesti. garant i klovn koji je non-stop na zadatku, kad skine šminku i dalje u ogledalu vidi velika crvena usta i okrugli nos.
imam druga koji je rođen prvog januara koji je jedno drago, dobro i čudesno biće, čija je uzvišena žrtva partijanisanje u ime i za račun svih onih koji su ostali uskraćeni.
inače, za novu godinu ne znam gdje ću. pozvala me drugarica iz bg, biće njen čoek i neki prijatelji, ne privlači me Bog zna, ali mi godi što sam negdje pozvana. najlakše mi je dočekati sa roditeljima, em grije dušu, em me oslobađa obaveze da se negdje strpam. stalno sam u putu, ne znam ni u kojem ću gradu biti, ni na koju raju da ciljam. al eto, nek sam negdje pozvana, možda ću sad vako dobrim navibrirana prizvat pet još boljih opcija, ljudski je sanjati.
kasam bila mala zamišljala sam tako te neke grownup situacije zimovanja, ljetovanja, proslava sa prijateljima i porodicom, ali to ne ispadne tako idilično. voljela bih da idem u šoping, da prebiram po svjetlucavim novogodišnjim krpicama i dodacima, da mi nešto znači to. da idem sa nekim koga najviše cijenim na mjesta i sa društvom koje oboje najviše cijenimo, da se počastimo i nazdravimo u ime jedne dobre i srećne godine. tako sam to zamišljala, samo to i želim, a dok čekam da se pojavi tako mi godi to čekanje da me je sramota i reći.
ne zavidim rijetkim srećnicima koji u novoj godini uživaju baš ono do daske. onima koji se ljube pod svjetlucavim uličnim jelkama, gledaju zaljubljeno preko kuvanog vina i brišu jedno drugom sline o rever. inače sam zavidna, ali ne zavidim onima koji će uplatiti neku feštu, koji će se maksimalno napicaniti, koji će očekivati, piti, plesati, smijati se i ljubiti, i biti zadovoljni sobom, tu gdje jesu. ne zavidim im, halal im bilo, da Bog da i meni da to opet doživim, još ljepše i bolje nego ikad, amin!

pig from spejs


MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
198309

Powered by Blogger.ba