fala, ne mogu - pig from spejs

pig from spejs

ptica što ljubi zvijezde

18.05.2018.

fala, ne mogu

ne razmišljam više o udvaračima onako, u dokolici, već ako je nešto aktuelno. što je veća faca, mislim pametniji, više mi godi sujeti, ali imoušanali me ništa ne dotiče, pa brzo zaboravim.
kad živiš na točkovima, shvatiš što su kurave tamo gdje su kamiondžije. nema se vremena za komitment i divoušn i imoušn, nema. nekad se sedmicama nema vremena za naspavat, za jest, za pokenjat se.
a kamoli za voljet se.
tako ja to sebi objasnim, i u pravu sam sto posto.
i tako dakle u pokretu i emotivno rahat neki dan naletim na udvarača. ma nema, gotov je. poslao frend rikvest, ja to na fejsbuku izbjegajem, to mi je za familiju i prijatelje, i pod pseudnimom sam, nije ni moja slika na profilnoj...međutim, otvorim mejl, kad tamo daily update za neki horoskop koji godinama pogađa, veli - nemoj bona vječito paničit da će te povezivanje sa nekim opteretit i sjebat ti slobodu, nemoj, neće, slobodno...i aj reko da poslušam, kliknem aksept.
nije ni dva dana prošlo, već sam ga morala naružit što se previše javlja, kako nemam vremena a neću da ga uvrijedim, bla, bla...a fin, super, samo na početku reče kako je apsloviro bosanke (radnja je u bg), kontam u redu je.
sinoć mi pao čiviluk na nogu i probio nokat na palcu, šiknu krv strašna, sva sam se preznojila od muke, pa sam dan provela mirna za kompjuterom, istražujem čari nove ploče za crtanje. nemam uvijek inspiraciju, pa isprobavam četke redom, nešto mrljam, i onda od te mrlje postepeno gradim neku sliku. pustim da ide spontano, nemam pojma šta znači, to na kraju otkrivam.
elem, crtam ja, kad zvoni fb poziv. lik iz prošlosti, ima četiri godine prošlosti. ijao, kontam, šta sad on hoće. taman se zacrtala, zaboravila na povijeno stopalo, na činjenicu da nisam jela a da je tri popodne, da je kuća u haosu a svetac i ja ranjena a sutra mi stižu gosti, i još milion stvari koje mi ovih dana zaokupljaju misli...sve sam uspjela da ostavim po strani i da se razrahatim crtajući, i sad ovaj hoće da pričamo.
ne javim se, a i mrzim glasovno, samo pisani čet.
aj kontam možda je pogriješio, super.
kad nekad kasnije piše kao eto, samo da znaš da si ti jedna od rijetkih koje iskreno volim.
ajde, baš lijepo. znala sam da me voli, nema razloga da me ne voli. i baš sam ga nježno izbrisala iz prijatelja rekavši da mi je previše bolno što nećemo ostariti zajedno, da mi je tako lakše. povjerovao je, što me dodatno uvjerilo da smo nas dvoje niđe veze, našao ljubav, i sve se lijepo završilo.
i danas to.
haj reko da odgovorim, napišem znam i smajli.
on pošalje srce.
kontam, ma mogu i ja poslat srce, ko pozdrav starih znanaca, ne mora ništa da znači...i već sama ta potreba da razmišljam o tome me smori. neću da ćaskam, ni sa onim od neki dan, ni sa njim, nemam vremena, baš mi se crta, i leži, i puši, i spava i kuva, i sve mi se radi više od toga.
i tako kontajuć šta ću, šta ću, pogledam crtež koji sam upravo bila završila i skontam - evo odgovora na to srce i ujedno mog možda petnaestog crteža na novoj grafičkoj tabli. alati su mrak.

zato je dobro bit slikar, uštediš tisuću riječi.

pig from spejs


MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
206116

Powered by Blogger.ba