zašto ne mogu ispast seljanka - pig from spejs

pig from spejs

ptica što ljubi zvijezde

11.05.2019.

zašto ne mogu ispast seljanka

ne mogu ispast seljanka zato što nisam seljanka. imam osnove i da budem. ali imam oko, brzo učim, i nikad se ne bih uspjela ni razviti u totalnu seljanku pošto bih se u međuvremenu emancipovala od pukog zapažanja.
isto tako ne mogu ispasti seljanka jer već forsiram to da sam seljanka, tako da jesam seljanka, ali on maj trms.
ja sam seljanka u smislu živim okružena prirodom, u smislu volim da sam praktično obučena za nekakvog posla, ne smeta mi blato, ni smrad domaćih životinja, ne smeta mi rad. foliram se gepekom u kojem imam sve, i modernu tašnicu na rese, i libelu i bušilicu i gumene rukavice i vreću betona. ne cementa, već betona.
u rukohvatu imam sedamnaest svojih redovnih ključeva, kutijicu za džoju i kesicu lješnika. i još brdo sitnica zaštekanih po svim pretincima i pregradama. tu su i svijeće iz Manastira Mileševa kad sam u prolazu svratila da vidim fresku Bijelog Anđela. dvije navigacije bez kojih se odlično snalazim. mislila sam da ću, kad budem imala nov i lijep auto, sve držati čisto i uredno, međutim i ferari bih usvinjila, kolika sam seljanka.
ali ne mogu ispasti seljanka pošto sam iskrena. iskrenost je gospoština. naivnost je obilježje srećne duše. darežljivost je bogataštvo. seljanke su neiskrene, manipulativne, proračunate škrtice, tako da taman ufatim da rokćem, neću ispasti seljanka.
zato na svim onim kvizovima, pitalicama, mozgalicama kad te nešto pitaju, gledam da kažem ono što mi prvo padne na pamet, ma kako seljanka ispadala. mislim da je važno to, kad sebi dozvoliš svoju prvu pamet. mislim da je to zdrav znak samopouzdanja i lišenosti naučenog samoprezira.
da kojim slučajem mogu ispast seljanka, ne bih se sekirala, jer bi to značilo da jesam seljanka i vjerovatno ne bih ništa ni skontala.

pig from spejs


MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
231812

Powered by Blogger.ba